Bestel hier jouw DVD van het Lenteconcert 2017!  
21 augustus 2017

Bestuursleden gezocht


Draag jij muziek een warm hart toe? En wil je je inzetten voor de bevordering van muziek in IJsselstein? Dan ben jij geschikt voor ons team! 

Fulco Muziekonderwijs wordt bestuurd door een stichting. De Stichting ter Bevordering Muziekonderwijs IJsselstein (SBMO). Vanuit deze stichting werken wij aan het aanbieden van een kwalitatief hoogwaardig en zo uitgebreid mogelijk palet aan instrumentaal en vocaal onderwijs in IJsselstein. Via individuele lessen, door samenspel, maar ook bijvoorbeeld door het stimuleren (en begeleiden) van muzieklessen op de IJsselsteinse basisscholen.

 • Groei van het aantal leerlingen
 • Huisvesting, beter passend bij het lesaanbod en bij de groei van het leerlingaantal
 • Het creëren van een muziekpodium voor klassieke en lichte muziek, inclusief een eigen oefenruimte voor bandjes
 • Grotere aandacht voor gezamenlijke optredens van leerlingen binnen diverse evenementen in IJsselstein
 • Betere profilering en het nog steviger op de kaart zetten van Fulco Muziekonderwijs als hèt adres voor muziekonderwijs in IJsselstein
 • Actievere inzet van internet, social media en een goede PR om nog meer bekendheid te realiseren.

Om deze doelstellingen te realiseren hebben wij uw hulp nodig. Wij zoeken namelijk uitbreiding van het bestuur met meerdere enthousiaste bestuursleden.

Wil jij je hard maken voor kwalitatief en plezierig muziekonderwijs is IJsselstein? Meld je dan snel aan als bestuurslid. Wij zijn onder meer op zoek naar pro-actieve bestuursleden die willen bijdragen aan bijvoorbeeld:

 • Financiële Zaken (penningmeester)
 • Secretariaat
 • Sponsoring
 • PR
 • Social Media

Maar ook wanneer je op andere vlakken wilt en kunt ondersteunen ben je van harte welkom.

Om je aan te melden, of om meer informatie te krijgen, neem dan snel contact op! Dat kan via info@fulcomuziekonderwijs.nl.

Bellen mag natuurlijk ook. Bel dan met Han Theil (voorzitter; 030-6884925) of met Harmen Stakenburg (secretaris; 06-19912582).

Wij rekenen op jou! 

Jubileum Anita Dam - Stoop In september jl. was het 25 jaar geleden dat Anita Dam-Stoop dwarsfluitles kwam geven in IJsselstein. Via muziekcollectief “Fulco de Minstreel” - dat later “Fulco Muziekonderwijs” werd - groeide haar lespraktijk snel uit. Ter ere van dit jubileum gaven haar leerlingen en een aantal oud leerlingen op vrijdag 10 november een concert. Wat was het druk. En wat was het leuk! Om 19.15 uur gingen de deuren van de Basiliekzaal van het Fulco Theater open. Bijna 100 man stroomden vol verwachting binnen. En die verwachtingen werden meer dan waargemaakt! Na een warm welkom mochten de felicitaties en bloemen van het bestuur natuurlijk niet ontbreken. Daarna nam Anita ons mee door haar herinneringen aan die 25 jaar. Gelardeerd met prachtige historische foto’s nam Anita ons mee langs eerste dwarsfluit, via haar muziekstudie, haar huwelijk met Alwin, lesgeven in kleine kamertjes boven een muziekwinkel en mooie concerten tot aan de dag van vandaag. Iedere periode uit haar rijke muziekleven werd geïllustreerd door prachtige optredens van Anita’s leerlingen en oud leerlingen. Jong en oud kwamen aan bod. Moeders en dochters kwamen aan bod. Fluitisten en fluitistes. Gitaristen die gefloten hadden. Een rijk gezelschap aan muzikanten die met passie en aandacht van Anita geleerd hebben om de dwarsfluit te spelen. En natuurlijk speelde ook Anita zelf een aantal keren mee. Een avond vol met hoogtepunten, waardoor het lastig is om maar één hoogtepunt te benoemen. Dat zal voor iedereen anders zijn geweest. Wat het voor mij was? Ik denk dat ik dan kies voor het fantastische contrast – en toch ook de harmonie- tussen het optreden van de leerlinge die pas 3 lessen heeft gehad en de leerlinge die op een paar maanden na 25 jaar les heeft gekregen van Anita.

Bekijk op Facebook | 12 November 2017

Dwarsfluit docente Anita Dam in Zenderstreeknieuws. Ze geeft al 25 jaar les bij Fulco Muziekonderwijs!

Bekijk op Facebook | 02 November 2017

Zang-en pianoleerlingen van Jacqueline Dekker spelen de hoofdrol in een kleurrijk concert in theatersfeer. Er zijn solo optredens te horen, maar ook ensembles en bandjes in samenwerking met andere instrumentalisten. Kaartjes zijn te reserveren bij theaterpantalone.nl

Bekijk op Facebook | 31 Oktober 2017

https://www.facebook.com/Amand.and.students/videos/655866167870572/

Bekijk op Facebook | 04 Augustus 2017

Gitaarspelen is natuurlijk heel leuk, maar hoe wordt zo'n gitaar nou gebouwd. Eric Vaarzon Morel oud flamenco gitaar docent van Annedee Jaeger laat in deze aflevering zien hoe hij zijn eigen gitaar maakt. Super leuke aflevering en dus echt het kijken waard! https://www.npo.nl/de-nieuwe-stradivarius/14-07-2017/AT_2079963

Bekijk op Facebook | 15 Juli 2017

To do list: Na de vakantie, drumles. Tuurlijk! Nooit te jong, nooit te oud. Amand geeft ook les in IJsselstein. Komt dat ff mooi uit! https://youtu.be/TdR7IWpFWCU

Bekijk op Facebook | 12 Juli 2017

Felicitaties voor oud- zangleerling Floor Snijders, zij is de zang-leerling geweest van zangdocente Jacqueline Dekker. Zij behaalde onlangs haar diploma docent Muziek aan het Conservatorium te Utrecht. Ze studeerde af met een slotconcert vol prachtige zangnummers, waaronder "De laatste Dans"

Bekijk op Facebook | 05 Juli 2017

Bezoek onze Facebookpagina
feb16
Gevorderdenconcert

Basiliekzaal, Fulcotheater

apr08
Bekijk alle evenementen