Amand de Ligt

Drums / Slagwerk

Wat ik voor jou kan doen

 • Je wilt drummen, daarvoor leer ik je de taal van het drumstel.
 • We gaan gelijk aan de slag met muziek. Popliedjes die je kunt spelen met de taal die je tot zover hebt geleerd. Dat is de beste motivator.
 • Ook technische oefeningen. Om je gaandeweg meer vrijheid en souplesse te geven.
 • Liedjes, kortom muziek, blijft de voornaamste leerstof. In alle liedjes zit leerstof. Ik kies samen met jou het liedje dat het beste bij jouw leerproces past.
 • Als je nog moeite hebt met het meespelen van muziek; ik speel ook basgitaar en piano. Zo kunnen we het tempo op jou aanpassen.
 • Als je handig bent geworden in het meespelen met muziek gaan we proberen met andere instrumentalisten samen te spelen. Ook komen andere stijlen dan pop aan bod.
 • Jouw vrienden die ook een instrument bespelen kan je af en toe uitnodigen in je les. Gaan we daar samen muziek mee maken.
 • In de drumlessen leer ik je ook hoe zelf liedjes te ontcijferen en speelbaar te maken. Je eigen drumpartijen leren maken.
 • Behalve het spelen met andere instrumentalisten, organiseer ik ook samenspel projecten met de drummers onderling.

Mijn doel is jou die bagage te geven waarmee je jezelf gaandeweg zelfstandiger verder kunt ontwikkelen. Wie weet dat je op termijn mijn collega wordt!

Wist je dat….

 • Drumles niet alleen voor kinderen en tieners is. Je bent nooit te oud je oude hobby op te pakken of een nieuwe hobby te beginnen. Als je twijfelt, probeer het vrijblijvend! Bijvoorbeeld met een ‘Fun-Drum-Sessie’. Ik heb al kinderen en volwassenen op les gehad van 5 tot 84 jaar oud.
 • Drummen is niet alleen voor jongens. Zo’n 25 % van mijn leerlingen zijn meisjes of dames. En dit percentage groeit!
 • Drumles heel leerzaam is voor kinderen met een rugzakje. ADHD, een stroeve motoriek, concentratieproblemen.
  Doof, met 1 hand, met het Downsyndroom, Autistisch. Het gaat niet om de beperkingen maar om de mogelijkheden het plezier te kunnen beleven met drummen en muziek.
 • De meeste leerlingen heb ik gemiddeld 10 jaar op les.

En wat als ik zelf verder ga?

Er komt een tijd dat je op eigen benen verder gaat, je gaat studeren, aan het conservatorium bijvoorbeeld. Of je hebt tijdelijk je motivatie verloren, of je hebt er simpelweg geen tijd meer voor.

Niet getreurd! Voel je altijd welkom om de lessen weer op te pakken. Zelfs na een paar jaar. Ook als je geen les meer hebt, help ik je graag via e-mail als je iets niet meer weet. Dat is uiteraard kosteloos, we hebben immers al een lange relatie achter de rug. Stel, je wilt toch nog die ene Popsong op de radio kunnen spelen. Je kunt dan bij mij een drumpartij bestellen. Maak ik graag voor je tegen een kleine vergoeding. Dat kan omdat ik jouw Popsong later ook voor een ander kan gebruiken. Een drumpartij maken kost mij gemiddeld drie kwartier.

Over mij

Ik ben Amand de Ligt, sessie-drummer en docent. In 1993 cum laude afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium / Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Mijn master heb ik behaald in 1994. Specialiteiten: Pop, Jazz, Bigband.

Vroeger heb ik veel gespeeld met, toen en nu, redelijk bekende artiesten waaronder: the BobColor, Liesbeth List, Glenn Miller Orchestra, Wim Overgaauw, Jesse van Ruller, Greetje Kauffeld, Dual City Concert Band, Art of Jazz Orchestra.

Tegenwoordig ben ik sessie-drummer. In korte tijd een programma aan liedjes en nummers instuderen en vaak zonder repetitie vooraf in een concert uitvoeren. Dat is mijn specialisme. Ik doe nu invalwerk bij de Ultimate Showband Hottown en speel in het Gooisch Jazz / Fusion Quartet.

Ik treed nu minder op dan vroeger, maar heb dan ook een gezin met vier kinderen. Nice!
Meer info over mij staat op LinkedIn.

Contact

Telefoon: 06-24564387
E-mail: amand.deligt@fulcomuziekonderwijs.nl
Website:

Tarieven 2024-2025

Lesvorm Lesduur Tarief < 21 jr Tarief > 21 jr Lesweken
Individueel wekelijks 60 min € 2.220 *) € 2.686 *) 37
Individueel wekelijks 45 min € 1.675 **) € 2.027 **) 37
Individueel wekelijks 30 min € 1.130 € 1.368 37
Individueel tweewekelijks 60 min € 1.130 € 1.368 18
*) korting € 40
**) korting € 20

 

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.