Jacqueline Dekker

Piano / Zang
Portretfotografie docenten Fulco Muziekonderwijs

Wat betekent muziek voor mij?

Voor mij is het een uitdaging de muzikale talenten van de leerling tot bloei te laten komen. Muziek betekent voor mij expressie en gevoel. Het speciale aan lesgeven vind ik datgene wat nog onzichtbaar is eruit halen en dat verder ontwikkelen. Door mijn creatieve en speelse aanpak leer ik de leerling niet alleen pianist of zanger, maar ook muzikant te worden. Door onder andere samenspel, improvisatie en natuurlijk solospel of solozang werk je aan je performance en persoonlijke uitstraling. De jaarlijkse concerten dragen hier aan bij.

Pianoles: klassieke en lichte muziek

In de muziekstudio werk ik met jong en oud op een creatieve en eigenzinnige manier. Voor elke leerling een eigen lesaanpak. Daar waar je talent ligt gaan we verder ontwikkelen en uitbreiden. Voor de een is dat meer klassieke en voor de ander is dan meer lichte muziek (pop, rock, blues, improvisatie). Vanaf de eerste les werken we al met improvisaties, waardoor je vanaf het begin motorische vaardigheden traint. Hiermee ontwikkel je ook je gehoor, ritmegevoel, muzikaliteit en creativiteit. Daarnaast werk ik met een klassieke methode om noten te lezen.

Akkoordsymbolen en samenspel

Leerlingen die auditief zijn ingesteld, kunnen juist met “lichte” muziek goed overweg. Je leert akkoordsymbolen te spelen en hierop te improviseren. Hierdoor kun je ook makkelijker met andere muzikanten samenspelen. Denk aan een band, ensemble of begeleiding van een zanger of gitarist.

Podiumpresentatie

We organiseren regelmatig informele concerten, bijvoorbeeld in het Fulcotheater, Theater Pantalone, het Stadsmuseum, de Bibliotheek, op buitenpodia of aan huis. Dit helpt natuurlijk om je zelfvertrouwen, uitstraling en performance op te bouwen.

Kinderen, jeugd, volwassenen

Je kunt op elke leeftijd en op elk niveau beginnen met pianoles bij mij. Het is zelfs mogelijk om te leren pianospelen zonder dat je notenschrift kunt lezen. We werken dan vanuit klank en akkoordsymbolen en spelen improvisatie in de sfeer van Einaudi.

Solfège en audities

Het is mogelijk je voor te bereiden op audities voor solfège en piano voor de vakopleiding, zoals het conservatorium.


Zangles / Zangcoaching

Iedereen kan in principe leren zingen, zijn stem ontwikkelen. Ieder heeft zijn eigen, unieke, stemgeluid. Je zult je al gauw in de veilige en inspirerende van de muziekstudio vrij voelen om je stem te laten klinken. Ik begeleid je op de piano of we werken ter ondersteuning met orkestbanden of YouTube.

Kinderen
Hou je van zingen? Wil je graag optreden? Misschien wil je wel auditie doen voor Kinderen voor Kinderen of een musical. Ik leer je op een speelse en vrije manier zingen en presenteren. Vanaf 8 jaar ben je welkom op zangles.

Jongeren
Je voelt je al gauw vrij om te zingen tijdens de lessen. Je leert je eigen stijl ontwikkelen. Van klassiek tot musical, van pop tot rock, of singer-songwriting. Ook kun je tijdens de lessen jezelf leren begeleiden op de piano. Dat kan met akkoorden; het is niet nodig om notenschrift te kunnen lezen.

Volwassenen en koorzangers
Je zult je verbazen dat je stem door zangtechniek mooier gaat klinken. Zingen werkt bevrijdend en ontspannend. Voor koorzangers geeft het een goede ondersteuning voor het zingen in een koor. Ik besteed aandacht aan: goede ademsteun en houding, het bereik van hoog en laag vergroten, stemexpressie en klank, interpretatie en stijl, ritme en timing, improvisatie, podiumpresentatie en microfoontechniek.

Zingen geeft zelfvertrouwen
Zingen is gezond voor lichaam en geest. Het zorgt voor een goede ademhaling en lichaamshouding. Het werkt vooral ook voor je uitstraling, je presentatie en zelfvertrouwen. Dat is heel waardevol voor opgroeiende kinderen en jongeren.

We organiseren regelmatig concerten op diverse podia: Fulcotheater, Pantalone, Stadsmuseum, Bibliotheek, Podium (zoals bij de Sportfair- en Verenigingenmarkt) en aan huis. Ook is het mogelijk samen te werken met andere leerlingen van de muziekschool, bijvoorbeeld in een bandje of samen met een pianist, gitarist of drummer. Als een auditie voor conservatorium, pop-rockacademie of musical-academie wilt doen, of een solfège-auditie, dan kan ik je helpen deze heel goed voor te bereiden.

Mijn zang- en pianostudio

Op mijn YouTube kanaal kun je je laten inspireren met filmpjes van concerten:

Contact
Telefoon: 06-44206690
E-mail: jacqueline.dekker@fulcomuziekonderwijs.nl

Tarieven 2023-2024

€ Basistarief 876 per lesjaar, 30 minuten, individueel

Losse leskaarten of andere lesvormen zijn mogelijk in overleg.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.