Lisa Eggen

Viool en Altviool
Fulco Muziekonderwijs IJsselstein Altviool Viool Lisa Eggen

Wat kun je van mij verwachten?

“(Alt)vioolles leert je heel veel meer dan alleen hoe je het instrument bespeelt.”

Al van jongs af aan betekenden de viool- en altvioollessen die ik kreeg veel voor mij. Ik haalde er veel plezier uit, leerde hoe ik mij moest focussen, kwam in contact met nieuwe mensen, onderscheidde mezelf, leerde notenschrift, samenwerken, mezelf presenteren en ga zo maar door. Als docent hoop ik dat mijn leerlingen hetzelfde kunnen ervaren. Jong of oud, beginner of gevorderde.

In de lessen benaderen we op een positieve manier het leren bespelen van het instrument, het ontwikkelen van muzikaliteit, het leren van notenschrift en achtergrondinformatie bij de muziek. Ook leer je hoe je thuis kunt oefenen en is samenspelen met anderen een belangrijk onderdeel van de lessen.

Vanaf welke leeftijd? Viool of altviool?

Vanaf vier jaar kan een kind beginnen met viool of altviool. Iedereen is welkom: beginner of gevorderde, jong of oud(er).

De altviool en viool lijken op elkaar, maar zijn ook erg verschillend. Kies je voor de warme altviool of de virtuoze viool? Kom kennismaken met beide instrumenten en ontdek wat jou het beste past. Of start meteen met altviool of viool. Samen kijken we welk formaat instrument je nodig hebt zodat je deze kunt huren of kopen bij een vioolbouwer.

In de lessen staat plezier voorop, maar wordt er ook hard gewerkt aan muzikaliteit, muziektheorie en muziekgeschiedenis. Daarnaast zijn er samenspeelmogelijkheden met andere instrumenten, groepslessen en leerlingenconcerten.

Over mij

Ik ben als kind al jong begonnen met (alt)viool spelen. Mijn Bachelor Altviool behaalde ik in 2017 aan het Conservatorium van Amsterdam en mijn Master Altviool in 2019, ook aan het Conservatorium van Amsterdam(bij Nobuko Imai). In 2018 en 2019 deed ik ook een Masterspecialisatie Muziekeducatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verder studeerde ik vier jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie met het Dostojevski Kwartet.

Ik ben er trots op dat ik verschillende prijzen op muziekconcoursen heb gewonnen. Vanaf 2020 ben ik Hoofdvakdocent Altviool en Bijvakdocent Viool aan de Fontys Academy of Performing Arts. Daarnaast ben ik ook zelfstandig uitvoerend musicus.

De afgelopen jaren heb ik mijn lesgeefpraktijk uitgebreid. Ik geef les aan zowel jonge beginners als gevorderde amateurs op altviool en viool.

Voor een uitgebreide biografie verwijs ik naar mijn website: www.lisaeggen.nl

Contact

Telefoon: 06-42790474
E-mail: lisa.eggen@fulcomuziekonderwijs.nl
Website: www.lisaeggen.nl

Tarieven 2023-2024

Lesvorm Lesduur Tarief < 21 jr Tarief > 21 jr Lesweken
Individueel 60 min € 1.800 € 2.178 36
Individueel 45 min € 1.350 € 1.633,50 36
Individueel 30 min € 900 € 1.089 36

Afspraken op maat zijn mogelijk.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.