fulco

Ensemble-coaching & kamermuziek

Vind je samen muziek maken ook zo leuk en wil je je daar meer in verdiepen? Dat kan! Pianiste Lineke Lever is zeer ervaren in het spelen van klassieke kamermuziek en deelt graag haar ervaring met jou en je medespelers. Ben je nog beginnend of juist ver gevorderd? Je kunt op alle niveaus samenspelen.

Speel je in een bestaand ensemble meld je dan als ensemble aan. Samen overleggen we waar jullie behoefte aan hebben, zoeken we naar geschikt repertoire, werken we aan samenspel, krijgen jullie tips om te studeren etc. 
 
Zou je juist meer met anderen willen samenspelen, maar kan je geen geschikte medespelers vinden? Laat het dan ook weten. Samen kunnen we op zoek naar leuke medespelers.
 
Deze lessen kunnen het hele jaar door ingepland worden, maar in overleg met de docent kan je ook gedurende een kortere tijd meerdere lessen inplannen, zeker als je bijvoorbeeld naar een concert toewerkt. 
 
Voorbeeld voor een filmpje, waarin ik ook speel:
https://www.youtube.com/watch?v=uBcCn85TGTo
Iets anders kan natuurlijk ook altijd.
 
Kosten
€150 voor 10 lessen van 60 minuten. Dit geldt voor een minimum van drie deelnemers. Na deze 10 lessen is het mogelijk om de lessen met 5 of 10 lessen te verlengen.
 
Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Vervolgens specialiseerde ze zich in liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2014 werkte ze mee aan een cd met Nocturnes van Chopin en in 2022 verscheen haar cd met pianomuziek van Reynaldo Hahn, onderdeel van de Nederlandse vertaling van Les plaisirs et les jours (lust en dagen) van Marcel Proust. Met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt ze een veelgevraagd duo, dat concerten geeft in historische context en dat twee cd’s uitbracht: La Lecture in 2020 en Quarant(ain)e in 2022Met klassiek saxofoniste Aubrey Snell vormt ze het Arte Duo, dat concerten geeft in o.a. Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en dat twee goed ontvangen cd’s uitbracht. Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster en vormt een trio met sopraan Tamar Niamut & tenor Jeroen de Vaal. Lineke volgde liedinterpretatielessen bij o.a. Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Christianne Stotijn en Dietrich Henschel. Ze begeleidt regelmatig grote koorwerken, waaronder de Petite Messe Solennelle van Rossini en Liebesliederwalzer en Ein Deutsches Requiem van Brahms. In 2007 voltooide Lineke haar studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Meer info vind je op haar website.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.