Viool / Altviool

Minimale leeftijd: 4 jaar

De viool en de altviool zijn prachtige instrumenten met een eigen karakter. Bij Fulco Muziekonderwijs kunnen jong en oud beide instrumenten leren kennen.

Viool
Dit kleinste lid van de strijkersfamilie heeft een hele mooie heldere toon en wordt gebruikt in veel verschillende genres. Denk aan jazz, folk of popmuziek. De viool is bij uitstek geschikt als solistisch instrument, maar kent ook vele andere functies in ensembles, orkesten en bands. In de vioollessen leert u alles over viooltechniek, wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van uw muzikaliteit en leert u over muziektheorie en -geschiedenis.

Altviool
De altviool is wellicht iets minder bekend dan de viool, maar absoluut de moeite waard om beter te leren kennen. De warme klank geeft een diepere laag aan ieder ensemble of orkest, maar is ook prachtig als solist. Net als de viool hoor je de altviool ook terug in genres buiten de klassieke muziek. Een opvallend verschil tussen de instrumenten is het formaat: de altviool is groter dan de viool. Samen bekijken we welk formaat voor u geschikt is. Bij kleine kinderen is er geen verschil in de grootte van het instrument. Ook in de altvioollessen leert u alles over techniek, wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van uw muzikaliteit en leert u over muziektheorie en -geschiedenis.

Lesvorm en -duur
Voor de lesvorm- en duur kunt u terecht op de pagina van de docent.

Kosten
Voor de tarieven kunt u terecht op de pagina van de docent.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.