fulco

SportFair & Verenigingenmarkt op 13 juli

Dit jaar staat Fulco Muziekonderwijs ook op de SportFair & Verenigingenmarkt. Deze is op zaterdag 13 juli, van 11 tot 16 uur in IJsselstein, op het evenemententerrein. In totaal doen er 35 sportclubs en culturele verenigingen mee (muziek, theater en overig). Wij zijn te vinden op het muziek- en cultuurpodium en in de stand daarnaast.

Op dit podium treden de hele dag leerlingen op van Fulco Muziekonderwijs: de band 4Street Blues, rapper (trio) en Silk Steel (duo). Afgewisseld met fanfare Excelsior, Vrouwe IJsselstein Swingt en Dutch Pride. Basgitaar docent Thijs Visser presenteert alles aan elkaar.

Op de stand kun je terecht bij docenten van Fulco Muziekonderwijs. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van muziekles, in welke instrumenten je les kunt krijgen, hoe je een proefles kunt afspreken en wat een abonnement op jaarbasis kost. Je kunt er ook de laatste flyers krijgen. Muziekles voor (een van) je kinderen, zelf een instrument leren spelen, het na jaren weer eens oppakken of gewoon genieten. Allemaal uitstekende redenen om de 13e langs te komen bij onze stand!

Anna Lipkind-Mazor gaat met ingang van het nieuwe seizoen (vanaf 1 september) vioollessen geven bij Fulco Muziekonderwijs. Tijd voor een nadere kennismaking met haar. 
 
Anna is een jonge violiste, soliste, kamermusicus en ervaren muziekpedagoog. Zij geeft vioollessen aan kinderen en volwassenen. In het Nederlands, maar zij kan het ook in het Engels, Russisch, Duits of Hebreeuws. 
 
De lessen zijn een combinatie van een moderne benadering en de ‘Russische School’, die teruggaat tot Leopold Auer en David Oistrach, geïnspireerd op de cursussen die ze voorheen gegeven heeft in Wenen, Frankfurt en Tel-Aviv. Anna woont sinds kort met haar man en zoontje in IJsselstein. 
 
Het maakt niet uit of je professioneel musicus bent, student of amateur (letterlijk: liefhebber) – je bent van harte welkom om vioolles te nemen bij Anna.  

Elice de Gier gaat met ingang van het nieuwe seizoen (vanaf 1 september) pianolessen geven bij Fulco Muziekonderwijs. Tijd voor een nadere kennismaking met haar. 
Elice is een jonge, enthousiaste en betrokken pianodocent. Zij geeft les aan kinderen, jongeren en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Ook vindt zij het uitdagend om hoogbegaafde kinderen en jongeren les te geven. 
 
Doel van haar pianolessen is dat je met vertrouwen en plezier musiceert in een prettige leeromgeving. In de pianolessen legt Elice daarom de nadruk op:

  • een persoonlijke en positieve, constructieve aanpak
  • het ontwikkelen van de muzikaliteit en een goede pianotechniek
  • het muzikaal verhalen door inzetten van creativiteit en verbeelding
  • leren oefenen, proberen en nog eens proberen
  • inzicht in de muziekstukken en het onder de knie krijgen van het notenschrift
  • het trainen van aandacht en focus
  • zelf uitvinden, zelf nadenken en het prikkelen van de leergierigheid


Elice geeft pianoles aan iedereen die nieuwsgierig is naar de piano. In de lesgebruikt zij jouw fantasie om de muziek zo mooi mogelijk te laten klinken. Je leert hoe je goed kunt oefenen. Ook zoekt zij samen met jou muziek uit die bij je past. Zo kom je steeds een stukje verder én blijf je enthousiast! 

Paula Kager is sinds 1 mei Coördinator van Fulco Muziekonderwijs. Zij is de spin-in-het-web tussen bestuur, docenten, ouders en leerlingen en alle andere betrokkenen. Ze speelt zelf viool (‘pas’ 16 jaar) in het Nieuwegein Amateur Symfonieorkest (NAS) en in verschillende kleinere ensembles. Ze vindt goed muziekonderwijs voor kinderen en volwassenen super belangrijk en heeft er spijt van dat ze niet als kind al is begonnen met een muziekinstrument. Maar dat lag niet voor de hand, omdat zij uit een ‘typisch sportgezin’ komt.  
 
Paula is zelfstandig ondernemer in IJsselstein. Zij adviseert middelgrote bedrijven en organisaties op het gebied van personeel, arbeidsvoorwaarden, leren en presteren en beloningen. Daarnaast heeft ze veel ervaring in bestuurs- en toezichthoudende functies. En daar komt nu de rol als coördinator van Fulco Muziekonderwijs bij. Paula wil eraan bijdragen dat alles op rolletjes loopt, dat de docenten naast hun eigen lespraktijk, ook intensief met elkaar samenwerken om alle leerlingen te leren ervaren hoe leuk het is om samen te spelen – in de lessen maar ook in een duo, trio, kwartet of een band. 
 

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.