Harp

Minimale leeftijd: 7 jaar

Harp is een prachtig instrument met heel veel mogelijkheden. Je kunt klassieke muziek spelen, maar ook volksmuziek en popnummers.

Vanaf een jaar of zeven kunnen kinderen beginnen op de harp met een aan hun leeftijd aangepaste methode.

Harp
De harp stamt uit de tijd dat de mensen nog gingen jagen met pijl en boog. Als ze hun pijl afschoten, maakte de snaar op de boog een mooi geluid. Zo kwamen ze op het idee van een harp. Ze spanden meer snaren op hun boog en konden zo liedjes spelen.

In een orkest zie je altijd een grote pedaalharp. Maar je hebt ook kleinere, keltische harpen. Op zo’n keltische harp ga je spelen als je op harples komt. Op de harp kun je klassieke muziek spelen, maar ook volksmuziek uit bijvoorbeeld Ierland en Zuid-Amerika.
Omdat je op harp niet alleen melodieën maar ook akkoorden speelt, kun je heel goed samenspelen met andere instrumenten zoals fluit of viool. En als je graag zingt is het heel erg leuk om jezelf te leren begeleiden op de harp.

Je kunt al beginnen met harpspelen als je 7 of 8 jaar bent. Er zijn verschillende winkels in Nederland waar je harpen kunt huren of kopen. Meestal is huurkoop ook mogelijk.

Lesvorm en -duur
Voor de lesvorm- en duur kunt u terecht op de pagina van de desbetreffende docent.

Kosten
Voor de tarieven kunt u terecht op de pagina van de desbetreffende docent.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.