Dwarsfluit

Minimale leeftijd: 6 jaar

De dwarsfluit is een prachtig instrument, waar je al snel op kunt spelen en wat een ideaal samenspeel instrument is!

Het instrument
In tegenstelling tot wat u wellicht zult denken, kan uw kind vanaf een jaar of zes al leren dwarsfluitspelen. Uiteraard start de leerling dan met een speciale kunststoffluit. Is uw kind wat ouder (7/8 jaar), dan stappen we over op een dwarsfluit met een gebogen kopstuk. De volgende fase is de ‘gewone’ dwarsfluit (vanaf 8/9 jaar), waar u als volwassene ook op speelt.

De dwarsfluiten zijn eventueel te huur via een instrumentenfonds, voordat u er een aanschaft.

Muziek
Er zijn verschillende muziekstijlen mogelijk op de dwarsfluit. Naast klassieke muziek kun je ook Kinderliederen, Volksmuziek, Popmuziek, Disneymuziek, Klezmer en Jazz spelen. Laten we ontdekken welke muziek jouw voorkeur heeft!

Hierbij spelen we ook vaak samen met een opgenomen begeleiding.

Samenspel
De dwarsfluit is een ideaal samenspeel instrument. Daarom spelen de leerlingen nooit het hele jaar alleen! Ook niet als ze individueel les hebben. Diverse keren per jaar worden er groepslessen gegeven, waarbij de leerlingen kunnen ervaren hoe leuk het is om met anderen samen te spelen.

Ook kan er aansluiting gezocht worden met andere instrumenten binnen de muziekschool.

Door het hele jaar heen kunnen de leerlingen hun vorderingen laten horen op diverse concerten.

Iedereen is welkom in de lessen. Beginners, gevorderden, jong en oud!

Lesvorm en -duur
Voor de lesvorm, lesduur en tarieven kunt u terecht op de pagina van de desbetreffende docent.

We maken gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Wanneer je op “Ok” klikt, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer over in de privacyverklaring van Fulco muziekonderwijs.